+36 23 80 17 80 info@innoveng1.hu

„ÚJ kézfertőtlenítő kifejlesztése az INNOVENG 1 Kft-nél”

A projekt alapadatai

E

Projekt azonosító:

2020-1.1.1-KKV-START-2020-00282

E

Igényelt támogatás:

19 701 241 Ft

E

Támogatás mértéke:

58,12 %

E

A projekt költségvetése:

33 895 684 Ft

E

Projekt fizikai befejezése:

2022.06.30.

A projekt bemutatása

Cégünk az INNOVENG 1. Kft. több mint 25 éves múlttal rendelkezik a hazai vegyipar kiemelkedő szereplőjeként, speciális, saját fejlesztésű- és gyártású, tisztító – fertőtlenítő hatású termékeket kínálunk különböző iparágak részére: élelmiszer- vendéglátó- szállodaipar, egészségügy, élelmiszerláncok, oktatási intézmények. Termékeink ezeken a területeken különösen népszerűek, mert a tisztítási folyamat nemcsak a szennyeződések eltávolítását jelenti, hanem a mikrobiológiai veszélyek kizárását is.

Az elmúlt időszakban, a koronavírus világjárvány terjedésének megfékezése céljából a kézfertőtlenítés fontossága még inkább előtérbe került. A kézfertőtlenítés a legbiztonságosabb és leggyorsabb módja annak, hogy a potenciális kórokozó mikroorganizmusok terjedését megakadályozza.
Ezen projekt keretén belül célunk egy olyan kézfertőtlenítőszer kifejlesztése, amelyben bőrkímélő és bőrhidratáló adalékokat alkalmazunk. Továbbá egy organikus színezék felhasználásával a kézfertőtlenítő helyes használata ellenőrizhetővé válik a kézfelületen, ezáltal egy olyan új terméket fejlesztünk ki, professzionális- és lakossági felhasználok részére, amelyre tapasztalataink alapján igény van.

A kézmosásnál használt szappanok csak csíraszám csökkentő hatással rendelkeznek, amelynek következményeképpen a mikroorganizmusok bizonyos száma lecsökken, viszont a kézfertőtlenítők baktériumölő, gombaölő és vírusölő hatással rendelkeznek, melynek következményeként a baktériumok legalább öt nagyságrendben, 99,999 %-ban, a gombák és a vírusok legalább négy nagyságrendben, 99,99 %-ban elpusztulnak.

Célunk, hogy új termékünkkel az embereket a helyes kézfertőtlenítésre sarkalljuk. A koronavírus ideje alatt felértékelődött a kézfertőtlenítés és annak igénye, hogy olyan terméket tudjanak használni az emberek, amelyek gyakori használata nem roncsolja a bőrüket és nem juttatnak nagy mennyiségű vegyi anyagot a szervezetükbe. Ezáltal cégünk a piaci igényeket kielégítve Magyarországon is egyedülálló terméket hoz létre, amellyel termékpalettánk is bővül, egyúttal az árbevételünk növekedésére is számítunk.

A projekt során humán erőforrás bevonásával adaptív innovációs tevékenység valósul meg, amely eredményeként, olyan új termék jön létre, amilyet, tudomásunk szerint, Magyarországon még nem fejlesztettek ki.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

2092 Budakeszi, Tiefenweg utca 16.

 

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Cím: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: nkfialap@nkfih.gov.hu
Telefon: +36 1 795 9500
Honlap: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak